22.11.2009

Turistin elämää pitkästä aikaa


Osaka-castle and beautiful autumn colors.

-----------------------------------------------------
Finally I had time to do some sightseeing and exploring of the nice neighbor cities Osaka and Kyoto. On Saturday I went to see the Osaka castle. There was some festival going on with people in colorful costumes and grilled octopus on a stick. Just to mention the highlights.

On Sunday I went to Fushimi-Inari, close to Kyoto. Astonishing place with endless path on the mountain covered with tori-gates. I could not walk the whole way in the rain, but climbed up enough to find a nice restaurant with best inari-sushi I've ever had. Around six a clock I took a train to Gion district, and walked around the dark streets in the rain. And a perfect ending for a perfect day was to finally see a geisha.
------------------------------------------------------


Mustekalakiintiö alkaa lähestyä, mutta en voinut
vastustaa tätä tarjousta kun näytti niin villiltä

Ongelma tuossa englanninkielisessä alkujorinassa on, etten meinaa keksiä enää mitään kirjoitettavaa suomeksi sen jälkeen. No ensin siis kävin Osakassa katsastamassa linnan, kun se on aina muuttuvien suunnitelmien takia jäänyt näkemättä. Aika hienon kuvan nappasin linnasta, kun menin käymään läheisen museon yläkerroksessa. Siistiä, että vierekkäin on massiivinen vanha linna ja pilvenpiirtäjät. Hassua.


Festarityttö Osakan linnanpihalta

Munkki linnanportilla

Fushimi-Inari Kioton lähellä oli hurmaava paikka. Loputtomasti oransseja portteja pitkin vuorenrinnettä, ja hienoja kettu-patsaita. Yritin kysellä mitä inari varsinaisaesti tarkoittaa. Se tarkoittaa ehkä kettua, mutta olisiko sitten joku vanha sana, kun ei kukaan täällä asuntolalla osannut oikein selittää.

Käsienpesu lähde pyhätön vieressä

Portteja..

..portteja

Alapihalla

Tykkään näistä ruokalappu ketuista
.

3 kommenttia:

  1. Onko alapihalla-kuva yleisösuihkun pyyhetelineeltä vai mitä noi kirjavat rievut on?

    Vesa

    VastaaPoista
  2. Onpas ihanan näköistä taas! Kuulinkin emoltasi, että nyt alkaa loppulintsaukset ja sen myötä turistin elämä :) Minua liikutti myös kovasti taannoinen paljastuksesi: nyt kaikki rahat syömiseen, outoon ja erikoiseen ja koko ajan ja paljon. Loppusanat taitavat olla omasta päästäni, mutta niin voin kuvitella sun tekevän.
    Hauskaa marraskuun sunnuntaita harmaasta ja hämärästä Larusta - POK, kaija

    VastaaPoista
  3. Tuon mustekalan voisin minäkin syödä. Herkullisen näköinen.
    Sulla on muuten tosi kivannkäöinen takki päälläs...
    terkkui emolta

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)