8.7.2011

Pohjois-Koreassa näyttää satavan

Sitkaasti rannalla vaikka sataisi
Harhailu on ollut taman matkan tuottoisin taktiikka kiintoisien paikkojen loytamisessa. Tanaan sateesta huolimatta halusin ajaa bussilla 50 km pohjoiseen rannalle (vaikka omalla Sokcho-kylallakin olisi kaksi ihan yhta sateista rantaa).

Tahystysasema rajan tuntumassa.
Sokcho itsessaankin on jo melko pohjoisessa Korean idän puoleisella rannikolla. Ajoimme siita siis pohjoiseen niin pitkalle kuin bussilla oikeastaan pääsi. Bussi jätti matkamuistomyymalalle/lippukojulle DMZ-alueen rajalle (demilitarized zone). Siita ei enaa paassyt rekisteroitymatta pidemmalle ilman autoa. 

Lippuluukun ukko ihmetteli, etta mitas noille kahdelle eksyneelle tehdaan, ja lopulta kun sitkaasti olimme poistumatta ukon haitolta, hän järkkäsi meidat jonkun yksin autoilevat korealaisturistin kyytiin. Hänen mukana sitten paastiinkin rajan tuntumaan kiikaroimaan Pohjois-Korean vartiotorneja ja rajavyohyketta. Sateiselta naytti. 

Tosi onnistunut napsu taas, mutta osui siihen edes vähän raja-alueen tunnelmaa:
piikkilankaa ja sotilaita.

Pohjois-Koreassa näyttaa sateiselta.

Heidi tähystää.

Autokuskimme/paikallisoppaamme kertoili kiinnostavasti etela-korealaisen näkemyksiä maiden suhteista. Uskoi, etta kylla viela joskus maat yhdistyvat. Hanen mukaansa Pohjois-Koreaa paasee tuijottelemaan vain kahdesta paikasta, toinen lannessa (lahella Seoulia) ja toinen täällä idässä, missa olikin ihan rauhallista turistimäärän suhteen. Ei nakynyt muita länkkäreitä. Lähinna vain koululaisbusseja ja korealaisturisteja. Kiinnostava kokemus tamakin harhailu.

3 kommenttia:

  1. Huh. Taitaa olla nettimaa tuo Korea kun blogipäivityksiä on useemmin kuin mitä minä käyn netissä ! Mielenkiintoista rajan kyhnäystä. Varokaahan ettette saa työviisumia p-koreaan. Tampereella jyllää oksutauti, ähäkutti . Ei tosin mulla, ainakaan vielä. kai.
    -juho

    VastaaPoista
  2. Seoulissa mun lempi paikka oli Oksu.. koska silla on hyva nimi. Ja oikeastaan ainut paikan nimi jonka muistan (Silsan lisaksi). Kamalan vaikeita sanoja tassa kielessa yleensa.

    VastaaPoista
  3. Oksu ja Silsa. Hmm. Hyviä kesämökin nimiä.
    Jopa on napsu tuo solttukuva. Menikö maha mykkyrään kun tuollaista sotatouhua.
    Täällä edelleen hikihelle jostya mökkikuvatkin kertovat karua kieltä...

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)