1.7.2011

Korealaista vieraanvaraisuutta

Iltatemppelibongausta Seoulissa

Noniin. Koreaan ja tarkemmin Seouliin on paasty. Voisi luulla, etta ollaan Heidin kanssa vanhoja Koreankävijoitä, kun niin paljon olemme paikallisten kanssa hengailleet.

Tapasin paivaseltaan vanhan Irlannin aikaisen opiskelukaverini Joon ja hanen miehensa. Oli mukavaa olla paikallisten kanssa katselemassa kaupunkia. Syotiin keittoa jossa kellui puolikas kana. Se oli yllatyskanaa, koska sisalla oli riisia ja pahkinoita. Mukava kun oli paikallisia oppaita, jotka innokkaasti kertoilivat kaupungistaan. 

Paikallisoppaat
 Varsinkin korealainen tyopaiva 8-19 jarkytti. Ja sittenkos vasta jarkytyin kun nahtiin illalla yhdeksan aikaan koulupukuisia lukiolaisia lahtemassa koulusta. Ihmettelin, etta miksi niilla viela on koulupuvut, niin toki siksi, etta nythan ne vasta paasivat koulusta ja seuraavaksi menevat preppauskursseille. Häh, siis illalla klo 9! Ja minakun olen pitanyt japanilaisia hikareina.

Kaalinpaat sateessa
Peruslähio
 No sitten seuraava tarina vieraanvaraisuudesta. Sunny, johon tutustuimme Shanghaissa. Erikoinen matkustelevainen tehdastyolainen, joka kutsui meidat kotiinsa asumaan. Meilla on oma huone kaytossa. Paivat Sunny on toissa, oikeastaan aamuvarhaisesta ja palaa noin klo 23. Vain vuokraemanta-mummo asuu samassa asunnossa. Mukavaa, etta sentaan iltaisin on ehditty jutella Sunnyn kanssa.

Sunnyn kanssa syomassa
Mummo aiheuttaa hauskoja tilanteita. Se nayttaa aivan samalta kuin 1000 muutakin lähion mummoa, ja aina paniikissa kavelemme metrolta kämpille, ja toivomme ettemme ohita tervehtimättä omaa-mumea. Ainiin ja huomen aamulla mume vie meidat 6:30 korealaiseen mummojenkylpylaan. Jaiks.  

Kämpillä

2 kommenttia:

  1. Onko mies vai nainen ? Hämäävän näkönen epeli. Mutta lystikkään kuulonen. Komea on temppeli etukuvassa. Ja hurja blogin päivitystahti, tässähän pysyy juuri ja juuri perässä. Tampereellakin hellettä ollu jo pitkään, mutta minäpä se siitäkin huolimatta töihin meen pyörällä ! Sankar ! Eipä kummempia, terve vaan ! -juho

    VastaaPoista
  2. Hyva poika, siinahan sita voi tuulettaa hikista kuontaloa, kun helteessa polkee! Muokkasin kommenttiasi varulta, huomaat varmaan mista kohtaa, on nainenkylla, mutta vahan hamaava kuvassa. (poistin nimen varuiks etta jos sattuu osaamaan gooletranslatorsuomea.. ehe ehe. Ettei mene valit. -sanoo Anni

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)