27.6.2011

Top 10 ruoat, Japani


Japani on nyt koluttu tallaeraa. Joten aika listata TOP 11 herkut.
TOP 1. Shabushabu

Tokyossa nassutettu shabushabu oli ihanaa herkkua. Yhteisessa liemessa kypsennellaan lihasiivuja ja kasviksia. Lopuksi dipataan soijaan, suolaan tai ah niin suosikkiini.. seesamisoossiin.

TOP 2. Edamame pavut 
Nama pavut on niin simppeli ja niin koukuttava naposteltava. Nannaa esim oluen tai kuten kuvassa, luumu-juoman kanssa. Kerran tilasimme myos vahingossa chili maustettuja edamame-papuja, jees.


TOP 3. Pikkuravut

Noin 2-3 cm kokoisia minirapuja jotka syodaan kokonaisina kuorineen ja päineen. 

TOP 4. Sushi
Sushi on niin herkkua ainavaan. Kyushulla soin parasta sushia, tuoretta ja lahivesista.. olettaisin. No maku ainakin oli kohdillaan.


TOP 5. Tempura
Tempura meinaa kasviksia, ravunhantia ja kalapaloja ohuessa leivityksessa. Tuo kuvan kokki valmisti herkkuja tuoreeltaan ja nosteli tiskin takaa lautaselle. 
TOP 6. Maito (!) 
Mika voisi olla parempaa kuumassalahteessa hikoilun jalkeen kuin automaatista ostettu pullo hyisen kylmaa ihanan taytelaista (siis rasvaista) maitoa.
TOP 7. Kylma soba-nuudeli (oikealla)
Vaikka pitaisi olla sadekausi, olemme nauttineet melkoisista helteista. Ja jos ei olekaan aurinkoista niin vahintaan on ollut super-tukalaa. Siksi kylmat soba-nuudelit dipattuna tuohon takana oikealla olevaan kylmaan liemeen maistuu ihanan simppelilta.

TOP 8. Jelly-juomat (esim kahvi-hyytelokuutioita kuten kuvassa)
Kaikenlaisia limuja ja kylmaa kahvia ja teeta saa jelly-kuutioilla tai -palleroilla. Outoa ja hauskaa.
TOP 9. Dango pallerot.
Nama tikussa tarjottavat tahmeat makiaiset on ilmeisesti tehty riisista (riisijauhosta). Nuo kuvan pallerot on maustettu vihrealla teella, ja paalle tulee jokin siirappimainen kastike.
  
TOP 9. Mos-Burgerin riisi"hampurilainen"
Kyotossa iski epatoivo, olimme vaeltaneet niin kauan ruokapaikkaa hakiessa, etta taivuimme lopulta Mos-burgeriin (Japanese Fine Burger & Coffee). Ja ihan fine se sitten olikin, soin tuollaisen riisiburgerin, jollaiseen en ole ennen tormannyt. Oikein nassukkaa. Sopisi tulla Mantankin valikoimaan.
TOP 10. Minikalat
Nama minikalat on siis ihan mineja. Ehka pari millia halkaisija. Ei oikeastaan niinkaan erinomaisen makuisia (melkomauttomia) mutta senkin edesta vekkuleita, etta en voi olla listaamatta.

Siinapa se.. Hyvin on Japani meidat syottanyt. Ihanaa. 

Sitten viela vanha kunnon nattoo. Nattoo ei voi olla paasematta jollekin listalle, mutta on se niin outoa evasta etta arvosana on top -1. Kayneita soijapapuja, uh. Kolmesti olen tata nyt koettanut syoda, mutta ei viela tamakaan kerta sanonut totta. 

TOP -1 Nattoo

3 kommenttia:

  1. Johan on herkut. Tuo nattoo näyttää hirveältä. Ja minikalat - iha kuin toukkia. Mutta muuten tulee vesi kielelle. Emolta terkui

    VastaaPoista
  2. Moi tytöt,
    Kiitos kortista!
    Ruokapostaus, tulihan se!:D Aika erikoista syömistä! Oon kuullu, että jotain ruokalajia pitää maistella 9 kertaa, jotta siihen tottuu. Anni, kolmas kerta ei vielä riitä!

    VastaaPoista
  3. Oikein Jenna, viela en luovuta.
    -Anni

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)