19.6.2011

Kyoto ja lähialueet


Torii-portteja Fushimi-Inarissa.

Kyoto hurmasi pikaisen ohikulkijan. Matkasuunnitelmassa oli vain yksi yo Kyotossa, mutta saimme mahdutettua sen ymparille ihanien paikkojen tutkiskelua ja fiilisteya. Jotenkin minulla oli Kyotosta tosi tukkoinen ja turistinen muistikuva.. Mutta nyt kylla perun kaikki pahat puheeni tasta tunnelmallisesta kaupungista.

Hassu sammakkopatsas.

Soma lampi sadesäässä.

Ennen Kyotoa katselimme, jo aiemmin hienoksi todetun Fushimi-Inari pyhätto-vuoren. Loputtomasti oransseja portteja ja ihana sateinen tunnelma.


Inari-sushia vuorella vaeltelun päätteeksi.. ja onhan tuossa vahan muutakin nassukka.

Itse Kyotossa vaeltelimme Gionin geisha-alueella (neitoja ei talla kertaa nakynyt). Kaupungin laitoja vaellellessa loytyi ihania puutoloja, kapeita kujia ja ilta-hämarässä loistavia lyhtyja. Siis miten olen voinut kehdata olla tykkaamatta Kyotosta aiemmin, hyi mina.

Heidi ja jellona.

Herkullisen nakoinen menu ravintolan edustalla. (tosin ei meidan budjetille)

Kyotossa hostelli oli taasen super siisti ja toimiva. (Kylla nama aasialaiset osaavat). Aamulla suuntasimme laheiseen Arashiyama-kylaan katsomaan apinoita ja bambu-metsikkoa.

Jotain turisteja.

Sukulaisia moikkaamassa.


Apinavuorelta nakyi hienosti Kyoton suuntaan.


Mukava ja rauhallinen Arashiyama-kyla.

Maanjaristys selvasti vaikuttaa taalla matkailuun. Hostelleissa on melko tyhjaa. Esim 10 hengen dormi vaihtui samaan hintaan kahden hengen huoneeksi, koska muutenkin oli tyhjaa. Myos "turistipaikoissa" ja nahtavyyksissa on hiljaista. Apinavuorellekin sai kiiveta yksi (siis yksin Japanissa!) ja Kyoton tunnelmalliset sivukadut olivat ihana väljät. (Osa syyllisena varmasti myos sade) Mutta kylla tsunami ja ydinvoimaongelmat selvasti vaikuttavat.

3 kommenttia:

  1. Voi hiisi miten hienolta vaikuttaa. Ne oranssit portit oli siinä yhdessä elokuvassakin, eikö vaan? Emo tässä on sitä mieltä.

    VastaaPoista
  2. Olet muuten mummun syntymäpäivänä siell Kiotossa.

    VastaaPoista
  3. Joo ne portit nakyy siina Geishan muistelmat elokuvassa.

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)