10.6.2011

Shanghai





4-10.6.2011 Shanghai


Kohta viikko Kiinaa takana. Tiukka on kuri. Kiinanpalomuuri estaa paasyn facebookiin seka blogspottiin. Joten en ole paassyt blogia naputtamaan aiemmin. Shanghai oli todella helppo ensikontakti Kiinaan. Moderni, toimiva ja siisti. Metrolla loysimme ilman mitaan ongelmia lentokentalta hostellille. Ja siisti tama hostelli onkin. Itse asiassa en olekaan Euroopassa ollut yhta siistissa hostellissa; hyvat suihkut leveat sangyt isossa 4 hengen dormissa, ilmastointi toimii. Suoraan sanottuna luksusta koko rahalla (5 euroa / yo).



Tervetuliaisoluset. Tsing Tao


Ruokahan taalla on ollut se the juttu. Olemme syoneet pienissa hauskoissa kuppiloissa muun muassa mahtavaa raamen-nuudeli-soppaa, johon poika venytteli nuudelit taikinamoykysta, ja lopuksi nakkasi kadunpuolella hoyryavaan pataan. Vain yhteen kehnompaan ravintolaan on tahan menessa eksytty, jossa ruoka oli mautonta. Siellakin oli ihan maukas paistettu ankka (paata ja sormia en osannut nauttia, mutta hyvia keskipaloja kylla).
Ruoka on mahtavan edullista. Hyva annos 2-5 eurolla ja litran pullo paikallista olutta 1 euron. (Tahan menessa olemmekin juoneet joko olutta tai cola-juomaa, koska muuta emme ole osanneet tilata.. vetta kun tilaa niin on saatu kiehuvaa vetta muovimukilliset. Vahan liikaa lammittaa tassa helteessa.





Pikanapsu sivukujalta.



Viela Aeroflotista mainittava, etta kelpo lentoyhtio. Ruoka oli hyvaa eika mitaan liukuhihna kamaa, koska vaikka otettiin samaa lajia oli toisella maissi- ja toisella paistettu tuorekurkku-hoysteet tai jotenkin muutoin oli aina vahan erilaiset annokset. Hupaisaa. Matka jatkuu nyt lauantaina viikonlopun yli lautalla Japaniin Osakaan. Siella toivottavasti paasee paremmin nettiin ja paivittamaan blogia. Hiihaa, Kiina on hieno.


Iltatunnelmaa Shanghain keskustassa.

2 kommenttia:

  1. Heijaa, te siellä Kiinassa!! Kunnioituksen kumarrus Aeroflotin käyttäjille, tuota ei ylitä mikään...
    Kiitos jo noista Kiinan kuvista, innokkaana odotan jatkoa!

    Niihao vai miten se nyt menikään :)

    Täti-Maija eli Aunt Anna

    VastaaPoista
  2. Hah, tämähän jatkuu kätevästi näin vanhaan tuttuun osoitteeseen. Terveisiä yövuorosta, täälläkin juodaan kolaa muttei kaljaa !

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)