6.9.2009

Järistysten pelossa


Imeliä namusia

Koululla ja asuntolalla on pidetty jos jonkinmoisia infoja ja tietoiskuja. On kerrottu, kuinka rekisteröidä polkupyörä jos sellaisen haluaa ostaa, ja mihin sen saa parkkeerata. Ja että humalassa pyöräileminen on rikos, samoin kuin kännykkään puhuminen tai sateenvarjon käyttäminen pyöräillessä. Kun tämän kaiken päälle opetettiin liikennesääntöjä, ja kerrottiin, että vähintään yksi tai kaksi opiskelijaa jää joka lukukausi auton alle, päätin tyytyä kävelemään koulumatkani.

No paikallisesta liikenteestä varmasti selviän.. Mutta sitten seuraavassa infossa puhuttiin maanjäristyksistä, ulp!

Toimintaohjeet

Maanjäristyksistä on nyt pidetty kaksi infotilaisuutta. Tilaisuuksissa ei kerrota mitä tehdä jos sattuu määnjäristys, vaan mitä tehdä sitten kun sattuu maanjäristys. Alkoi vähän jännittää. Japaniin odotetaan suurta Koben 1995 kaltaista järistystä lähiaikoina. Noin 100 vuoden sisällä, tai ehkä tänään.

Muistelin tarinaa miehestä joka selvisi Estonialta, koska oli lukenut pelastautumisohjeet etukäteen. Mutta vaikka luin kepeästi kuvitetun toimintaohjeen, en silti ihan tiedä olenko vielä valmis hytkytykseen.

Sisällä ollessa pitää mennä pöydän alle tai vessaan (?!?). Ja ulkona varoa putoavaa lasia ja muuta roinaa.

Hirakatan ihanat pikkukujat villeine sähköjohtoineen

"Varo seisomasta sähkölinjojen alla tai tiilimuurien vieressä"

Voi voi, määnjäristykset, huh. Mutta nyt vielä loppukevennys, ennenkuin lähden kauppaan. ..Kaikkien ulkomaalaisten pitää tehdä Japanissa alien registration. Kävin hoitamassa omani kuluneella viikolla. Ei tullut karkoitusta vaikka tein lomakkeeseen yhden kirjoitusvirheen.

Rekisteröitymässä muiden alienien kanssa
.

5 kommenttia:

  1. Haha, mahtavat nuo toimintaohjeet. Ihan niinku olis falloutista suoraan, hui. Jos tulee järistys niin muista se southpark-ohje, tai sitte vaan järilästä suorilta turpaan, niin ne hommat on ennenkin ratkaistu !

    veljellisin neuvoin, juho

    VastaaPoista
  2. ps, fallout-boy:
    http://www.thair.net/blog/content/gameart/fallout.jpg

    -j

    VastaaPoista
  3. Onko sun kämppä korkeassa huojuvassa talossa..?
    Hope not.
    Anni Alien, hih!

    Sohvilta dii-hii.

    Maija

    VastaaPoista
  4. nice blog! i couldn't read it though, but i enjoyed the photos. specially the alien registration one ahahah! now I understand!

    pauline

    VastaaPoista
  5. Pitäisikö emon tulla sinne pitämään painollaan maan kurissa?

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)