8.9.2009

Varsinainen opiskelu alkoi

Liukuhihna-sushi ravintolassa vaihtariporukalla

Niljakasta herkkua

Koulu alkoi. Tehtäviä on paljon ja japani on vaikeaa. Vaikka tein lähtötasotestin jonka perusteella olen 2 tasolla (2/6) sekä puhe- että kirjallisessa japanissa, tuntuivat ensimmäiset tunnit vaikeilta. Toki olen unohtanut aika paljon, mutta ensimmäisellä tunnilla oli paljon kielioppia mitä en ole koskaan opiskellut. Nyt väsyttää tihrustaa läksyjä tiukan yhdeksästä puoli kuuteen kestäneen koulupäivän jälkeen.

Tämän viikon lopuksi pidetään uusi tasokoe. Saa nähdä tipunko aloittelijoiden ryhmään. Se olisi tylsää, koska en halua olla liian helpossakaan ryhmässä.

Ennen opiskelun aloitusta osallistuin "speakin partner" ohjelmaan

Aasialaiset ilmenevät todella harvoin yksi kappalein. Olin ilmoittautunut speakin partner -ohjelmaan jossa kaikille halukkaille arvottiin japanilainen puhekaveri, jo ennen lukukauden alkua. Olin kirjoitellut omani kanssa e-mailia, mutta kun tosipuheella piti tavata, tämä toi paikalle tietenkin liudan kavereitaan. Vähän epäreilua, mutta ilmeisesti tämä maa on niin tiuhaan kansoitettu, että japanilaiset eivät enää toimi yksilöinä. No kaikki olivat lopulta ihan mukavia.

Raitapaitainen Idomu oli varsinainen puhekaverini

Nyt takaisin läksyjen pariin.
.

5 kommenttia:

  1. Idomu otti kilpimiehet mukaan, taitaa olla nahjus ..!

    t. Juho

    VastaaPoista
  2. Minusta niljakas eväs näytti kovin herkulliselta. Oliko se?
    kysyy Emo

    VastaaPoista
  3. Kyllä ne oli oikein hyviä pikkupalleroita.

    VastaaPoista
  4. Niljakas oli minunkin mieleen :) Ja ainahan yks kaenuulaenen naenen vastaa viittätoista japanilaispoikosta.. Ne varautui siihen ja silmiesi säihkeeseen.

    Tämä tätsy on väsy. Ja kodeiinissa.

    -R-

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)