17.10.2009

Sweetbeans and macha

Osaka, Yodoyabashi

------------------------------------------------------
Greetings to my English readers. (Whom I think there might be even two, hurray). Today I was writing about strange sweets they have here in Japan. For some reason, this time the text feels especially difficult to translate. Maybe I'm just tired. Lots of exams coming.

Sweetbeans and sweetpotatoes are in everything. Luckily I'm not too picky. I bought some cakes that had "macha" (green tea powder) flavour. But even those had sweatbeans inside. The other thing I tried were apple and orange flavour candies. Well, they didn't have sweetbeans.. but there was one candy hidden in the bag with curry-flavour. Crazy Japanese =).

The video below is from Makino station. That's where we go running almost every morning. Busy street.
-------------------------------------------------------

Ilta-Sirkka

Oudot herkut, osa 1: Täällä ei ole oikein samanlaisia makeisia kuin Suomessa. On paljon leivonnaisen tai tahnamaisen tyylisiä, ja niissä on melkein aina makeaa paputahnaa ja makeaaperunaa. Tykkään vihreätee-pulverin mausta. Otin siis kokeeksi vihreätee-pulverin makuisen "pullan", semmoista höttömäistä kakkua. Sitten kaksi hyytelön tai taikinan välimuotoa olevaa palleroa, jotka on pyöritetty jossain jauhossa. Palleroiden sisällä oli tietenkin makeaa paputahnaa, siltä kun ei voi välttyä. Erikoisia makuja ja koostumuksia.

Vihreätee- eli "macha" kakku ja pallerot

Oudot herkut, osa 2: Ostin tänään namusia. Hedelmäkarkkipussissa oli omenan ja mandariinin makuisia karkkeja. MUTTA, kun Miku luki minulle tarkemmin pussin tekstin, luvattiin siinä, että joukossa on yksi curry-riisin makuinen, yyyh. Ihan kuin Harry Potterista tutut Bertie Bottin jokamaun-rakeet.

Varo, pussissa mukana yksi inha karkki

Syömässä Hirakatan parasta raamen-nuudelia.
Stamina-raamen, riittävän tulista.

Juoksukerhon mukana näkee hienoja paikkoja. Juoksemme joka kerta pienen joen vartta johonkin suuntaan. Joella näkee haikaroita (tai jotain pitkäkoipisia lintuja) sekä isoja karppeja kirkkaan veden läpi. Matalan joenuoman lisäksi maisema sisältää hienoja vuoria ja rauhallisia riisipeltoja. Ja sitten vilkasta liikennettä aina kun pitää katuja ylittää.

A busy street on the running route. Small shop selling sweets made
from sweetbeans, Makino train station and the river.

3 kommenttia:

  1. Ota lisää kuvia juoksulenkiltä. Jänniä paikkoja varmaan. Olen varmaankin se toinen eng.kielisen tekstin lukija... hmmmm. Ja isi se toinen. Oliskos?

    VastaaPoista
  2. Sweatbeans ? No se kuulostaa kyllä kieltämättä aika karseelta. t. veljesi Juho, toimittajan poika

    VastaaPoista
  3. ha-ha
    That's crazy candy. I never seen it before!
    that is interesting
    by Haruko

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)