7.10.2009

Taifuuni tulossa


-------------------------
All I hear people talking about today is the typhoon. Tomorrow morning it will hit Osaka, and school will be probably cancelled. First time for me to experience something like this.. So I am a bit nervous. I bought some food just in case, because I read a novel about typhoon in Japan and in the book the shops were closed during the storm. Maybe this will be just a heavy rain, I don't know.

Otherwise life is good but busy. I really like studying, eventhough Japanese is hard. And the campus is nice. Especially in the lunch time it is so busy. For me it's just fun to watch all the japanese students running around.

------------------------

Sataa. Tyyneltä valtamereltä on tulossa taifuuni, joka iskee Osakaan tänä iltana tai huomenaamuna. Uik. Koulu on ilmeisesti suljettu. Kävin ostamassa kaupasta vararuokaa, ja nyt jännitän, että lähteekö katto, vai onko kyse vain reilusta sateesta.. ensimmäinen taifuunini ikinä.

Veisaan ruotsalaisen pojan kanssa Hard rock hallelujaata.

Kävin viikonloppuna karaokessa. Paikka oli täynnä pieniä huoneita, joissa istuttiin ja laulettiin omalla seurueella. Noin 10 eurolla sai laulaa tunnin ja kaikki juomat kuuluivat hintaan. Otin gintonicin lisäksi kuuman jugurtin koska se kuulosti niin oudolta. Heh, ja kyllä se olikin outo. Niin outo, että piti ottaa toinenkin, ihan vain varmuuden vuoksi.

Reissussa

Täällä on kokoajan meno päällä. Japanin opiskelua on joka päivä, ja se teettää paljon työtä. Myös muissa kursseissa on paljon luettavaa. Koulun ja läksyjen lisäksi olen ollut joka vapaahetkenä menossa jossain. Ja jos en suunnittele koko aikaa uusia menoja, tulee huono omatunto. Kun täällä on niin vähän aikaa, niin siitä pitäisi ottaa kaikki irti. On tämä hauskanpito rankkaa.


Lounasruuhka ja outo leijuva obento-lounasrasia

Koululla on mukavan vilkasta. Kirjasto on muuttunut aivan uudeksi, kun joka puolella on ihmisiä opiskelemassa. Lounasaikaan 12:20 kun japanilaisten tunnit loppuvat, ovat kaikki yhtäaikaa kahden ruokalan ja Mc Donaldsin edustalla. Hyvä vilske. Ruokaloiden lisäksi jokaisen rakennuksen ulko-ovella myydään lounasrasioita. Minulla on onneksi jokapäivä pitkä hyppytunti keskellä päivää, niin voin syödä aiemmin tai myöhemmin ja vain seurata hulinaa pahimman ruuhka-ajan.

4 kommenttia:

  1. Onko sulla lepositeet sängyssä? Voit kahlita itsesi niihin. Jos oikein kovasti alkaa tuulla ja katto irtoaa, niin pysyt ainakin paikoillasi.
    Oikeasti emoa hirvittää, yrittää vaan keventää...
    Täällä sataa lunta, räntää, vettä. Aamulla palasin Linnansillalta takaisin kotiin vaihtamaan syksytakin talvitakiksi. Ei enää palele.

    VastaaPoista
  2. Noh, Anni. Huojuiko talo?

    VastaaPoista
  3. Kuka kysyy?

    ..No täytyy kyllä sanoa taifuunista, että oli vähän pettymys. Yksi kukkapurkki oli kaatunut tuossa pihalla, eh

    VastaaPoista
  4. Ai niin, maija kysyi. Voi kukkaraukkaa. Sohvi lähtee 29.10. Ville-serkun kans leffaan: This is it! Jiiihiii!

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)