12.8.2009

Ensimmäinen päivä oikeasti Japanissa


Ihan hurjaa, mutta täällä olen. Ja nyt tuntuu tosiaan, että olen ulkomailla.

Tänne saapuminen ja ensimmäinen päivä olivat niin hengästyttäviä, että pää on yhä aivan sekaisin.

Lento meni melko mukavasti. Finnairin Aasianlennoille on satsattu, jokaisella istumapaikalla oma näyttö ja reilusti elokuvia. Keskipaikkeilla lentoa oli puolisentuntia inhottavan hyllyvää turbulenssia. Tuli huono-olo, kun piti niin kovasti keskittyä ilmassa pysymiseen. Hyvinhän siellä sitten pysyttiin, joskin alaselkä on nyt pirstaleina yhdeksän tunnin kököttämisen jälkeen. Juttelin myös viereisen japanilaismiekkosen kanssa, ja pari lausetta tapailin ihan japaniksi. Heti kyllä korjasi kun käytin väärää prepositiota, että vähän latistavaa.

Kentällä oli vastassa Hide-san (paikallinen suomenkielen opettaja) nimikyltin kanssa, joten ei mitään ongelmia. Kenttä oli selkein mitä tiedän (jos ehkä Kajaani jätetään laskuista).

..Ja yllätys yllätys tuloaulassa hyppäsi kaulaan sitten Haruko.

Ensivaikutelma Osakasta alkoi muodostua junamatkalla lentokentältä keskustaan.

Mukava vastaanottokomitea pyörittikin sitten minua päivän pitkin Osakan katuja. (En ihan osaa vielä sanoa missä olimme, mutta huimaa on). Ulkona on ihan RAIVOkuuma. On pilviä ja tuulee, ja silti järkyttävän kostea ja hikinen trooppinentuska. Tukkakin niin märkä kuin olisi suihkusta juuri astellut.

Katukuva on ihan karnevaali tykitystä. Uskomatonta, uskomatonta, eh

Mukaan liittyi vielä yksi Hiden opiskelija, nuori nainen joka on asunut vajaan vuoden Suomessa. Ai niin ja pitää muistaa ällistellä sitäkin, että se Hide puhuu ihan täydellistä suomea. Menee aivot solmulle, kun ne on kuitenkin ulkomaa-modella, eli ajattelen melkein enkuksi, ja koetan muistella tuskaisesti oppimiani japanin sanoja. Sitten toinen jolkuttaa vesiselvää suomea, huh.


Takoyaki, eli jotain mustekala palleroita. Herkkua oli.

Kävimme porukalla syömässä ja katselemassa pre-paid puhelimia/liittymiä. Täällä ei nimittäin tee ulkomaalaisella puhelimella mitään. Ja halvimmillaan tuo pre-paid setti olisi noin 100 €, ulp. Harkitsen ainakin vielä huomiseen, mutta Haruko oli huolissaan, etten pärjää täällä ilman puhelinta.

Nyt olen hostellilla, ihanasti ilmastoidussa huoneessa. Ja nettikin toimii, eli mikäs tässä. Suihkuja on koko hostellissa yksi, joten lähdenkin sinne jonottamaan.


2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus!
    Nyt alkaa mahtavat ajat myös täällä koti-Suomessa kun pääsee lukemaan sun hurjia kokemuksia! Jeeeeeeee! / kaija

    VastaaPoista
  2. Uuu, ihanaa Anni! Taas saa seurata sun seikkailuja ulkomaailmassa :) Jään odottamaan, näin alun perusteella ehkäpä, notta yltääkö blogi Irkuissa kirjoitetun tasolle. Parasta viihdettä!!
    Ja kuvia kuvia kuvia... Paaaaljon kuvia!?!!

    Iso hali kummipoijjalta joka aloitti 4.lk:n ja Pietsulta ekapäivän ekaluokkalaiselta! Ja tietysti R-tätsyltä

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)