16.8.2009

Kalaherkkuja



Osaka on Japanin ruokaintoilijoiden koti. Sopii siis minulle. Olen maistellut vasta melko tuttuja kalajuttuja, mutta listoilla ui kirjavaa porukkaa ja kauppojen kalatiskit ovat aivan tyrmäävät.

Gii! Tuoretavaraa ravintolan oven vieressä.

Ravintolaan meno yksin on kuitenkin vaikeaa. Suurinosa kuppiloista on todella pieniä, vain yksi baaritiski, jonka toisella puolella kokki, ja asiakkaina vanhoja miehiä. Kaikki nätisti yhdessä rivissä, syövät seisaaltaan. Toisiin ravintoloihin saattaa olla pitkä jono ulkopuolella.. niissä on varmaan tosi herkkuja, kun viitsivät jonottaa.

Tähän kuppilaan uskalsin mennä lounastonnikalalle, koska asiakkaat eivät olleet savuisia ukkoja. Taustalla tiski jonka toisella puolella kokit. Lisäksi kolme pientä pöytää (seisomapaikkoja). Eli pieniä ovat ravintolat.

N. 7 € mustekala-annos. Hyvää oli, mutta kotimatkalla piti ostaa iltapalaa kaupasta.

Sitten jotain muuta kuin kalaruokaa.. Kävin kävelyilläni katsomassa temppeliä, ja näin matkalla oudon jutun. Saa esittää valistuneitaneuvoja, mistä on kyse.

Isshinji temppeli näytti ihan siltä kuin voisi olettaakin. Jännän näköistä. Paljon porukkaa oli lauantaina keskipäivällä viemässä pikku kukkatupsuja.

Temppelin aitojen ulkopuolella oli kukkakauppoja, joista sai kätevästi ostaa sopivan kukkatupsun, jotka sitten vietiin temppelille. Buddha- ja shintolaispytinkeihin on molempiin omanlaisensa kukkatupsut. Toinen värikkäitä kukkasia, toinen nippu vihreää heinää. En kyllä mene vannomaan kumpi kuului kumpaan uskontoon, vaikka se kerrottiinkin jo jossain.

Sitten tämä outo tapaus, syrjäisen kadun varrelta.. Valistuneita arvauksia otetaan vastaan, mistä ihmeestä tässä on kyse??
.

6 kommenttia:

  1. Ööö. Villi veikkaus: tuo on joku putkimiesten oma jumala ja sille pystytetty alttari. Pullovesi on "kukkatupsun" korvike? Toiveikkaat ihmiset pitää pääputken tyytyväisenä eikä tule vuotoja :)

    Lisää lisää, Anni. Nämä sinun blogit on (Fuji-vuoren) huippuja! Pilviharmaat terveiset Oulusta!

    -Riikka-

    VastaaPoista
  2. Joku asuu tuon tolpan nokassa ja vesipoika on just tuonu sille vuoden vedet?

    VastaaPoista
  3. Taiteilijain vouhotusta, minä veikkaan !

    VastaaPoista
  4. No joo!
    Enpä osaa arvata vesipullodilemmasta muuta kuin että on sulla siellä oltavat! Pitihän se arvata, että syksyn paras viihde tulee Japanista, kiitos Anni sun! Tolppajumala-arvaus oli osuva ;)
    Luonnistuuko jo ruoan tilaus suullisesti, vain onko sormet paras apu..?

    VastaaPoista
  5. tuo on joku jäinen putki ja joku jäähdyttää vesipulloja siinä vieressä

    terveisin,
    neropatti-reetta

    VastaaPoista
  6. Kas niin. Nyt selvisi vesipullo arvoitus.

    Osakassa on kuuma. Koirat ja kissat tapojensa mukaan toki lirittävät mielellään juuri tuollaisten tolppien jureen. Kun siinä on kirkkaat vesipullot ympärillä, elukat eivät tykkää heijastuksesta, eivätkä käy putken juurella.

    Ilmeisesti ihan yleinen tapa täällä, kun kaikki nauroivat, että miten et tuollaista tiedä.

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)