14.8.2009

Vähän metroa ja tekno-vessa


Muovijäljitelmiä annoksista ravintolan ulkopuolella

Tänään harjoittelin metrolla ajoa. Kävelin ensin aamupäivällä pohjoiseen. Matkalla oli elektroniikkakatu, jonka varrella kuului hirveä möykkä. Koko pitkä katu oli omistettu elektroniikka tavarataloille. Myyjät huutelivat kauppojen edessä, ja esittelyvideot sun muut houkuttimet mölysivät kilvan. Kiersin muutamassa tavaratalossa kameraosastot, katselin miniläppäreiden ja elektronisten sanakirjojen hinnat, mutta siihen tolkuttomaan meteliin väsyi aika pian.

Osakan metro

Parin tunnin kävelyn jälkeen otin harjoittelu metroajelun ja palasin kahden pysäkin vertaisen matkan hostellille päin.

Lipun osto oli aika hämmentävä, vaikka automaattiin sai vaihdettua kieleksi englannin. En kuitenkaan ehtinyt löytää oikeaa linjaa, kun jo paikallinen käpy tuli neuvomaan. Harmi vaan kun se tietenkin vaihtoi koneen takaisin japaniksi, ja näppäili menemään niin nopeasti, etten ehtinyt nähdä mistä oikea linja valittiin.

öö..

Toinen vaikea vaihe oli tulla ulos metroasemalta. Nousin aina kokeeksi maanpinnalle yhdestä uloskäynnistä, kävelin vähän aikaa kadulla, ja palasin takaisin asemalle, ja tulin ulos toisesta uloskäynnistä. Neljännellä kerralla sain itseni kartalle, että kuinka päin tässä nyt ollaan. Vaikka hostelli olikin ihan lähellä.

Täällä kyllä tuntee olonsa niin turistiksi, kun törttöilee ja pysähtyy ottamaan kuvia asioista mitkä tietenkin on paikallisille ihan tavallisia. Mutta eipä huolta muutenkaan ettenkö näyttäisi tässä väkijoukossa turistilta.

Japanilainen tekkis-vessa. Näistähän on kuultu kyllä, mutta nyt se on myös nähty ja koettu.

Illalla kävin kävelyllä ihan toisella suuntaa kuin aiemmin. Lämpötila oli 29 C vaikka aurinko oli laskenut. Ihania katuja ja hurjasti nähtävää joka suuntaan.

Pari iltakuvaa vielä

Tämän kaupunginosan maamerkkejä. Tsutenkaku -torni, joku kultainen pikku-ukko ja ihana pallokala-ravintolan ilmapallo. Pallokala on kuulema parhaimmillaan talvella, eli ehkä rohkenen maistamaan myöhemmin tänä vuonna.

.

5 kommenttia:

  1. Hei Anni kiva on lukea sun matka juttuja taas.Me ollaan nyt niin lahekkain ei ole kuin pieni meri valissa.Myronilta terkkuja.

    VastaaPoista
  2. Moimoi,

    Kiva kun oot käyny lukemassa, ja kiitti terkuista. Hauska tietää, ketä täällä on käyny.

    VastaaPoista
  3. Tekno-vessa! Terkkuja veljeksiltä!

    VastaaPoista
  4. Kysymys, käytetään japanissa vessoissa OLLENKAAN paperia vai onko se vaan se vesisuihku :D

    VastaaPoista
  5. heh, Oli siellä paperiakin. Ei vaan näy kuvassa =)

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)