13.8.2009

Mustekalaa, simpukoita, kuningasrapuja ynnä muuta myynnissä kirjaimellisesti kadulla.

Illalla nukahdin kymmeneltä totiseen uneen. Aikaeron tai muun sekopäisyyden takia heräsin kuitenkin kolmelta. Yöllä oli hyvä mesettää, koska Suomessa on vasta ilta ja Japanissa kaikki muut nukkumassa. Tai ainakin poissa netistä, ettei kokoajan yhteys katkea. Säädin siinä sitten yöllä ilmastointia kuumissani, ja sain sen puhaltamaan kuumaa ilmaa. Liikaa säätömahdollisuuksia.

Saisiko vähän kylmemmälle?

Huone on pieni. Ilmastointi ja jääkaappi kuitenkin löytyy, joten hostelli oli loisto valinta neljälle eka yölle (n. 15€ /yö).

Hostelli on hyvä. Asun ylimmässä kerroksessa, joka on vain naisille. Sijainti on loistava ja huoneissa on ilmainen langaton netti. Kävellen olen käynyt katsomassa Tsutenkaku –tornia (joka on varmaan kuuluisa, koska se on monessa matkaoppaassa), sekä kävellyt ristiin rastiin ihania katuja. Metroverkosto näyttää siedettävältä. Tosin en ole vielä yksin ehtinyt ajelemaan. Mutta eilen Hiden ja Harukon kanssa ostettiin jo kokeeksi lippua automaatista, eikä ehkä ihan ylitsepääsemätöntä.

Ruuan ostaminen on haasteellista. Annoksista on kyllä kuvia tai jopa pienoismalleja, jotka sentään avittavat. Ostin tänään katukeittiöstä annoksen. Ruoka piti ensin valita ja maksaa kolikkoautomaatilla, joka oli ”keittiöluukun” vieressä. Lipuketta vastaan sitten tyttö antoi styroksirasiassa palleroita. Ostin vahingossa (summassa) samoja takoyaki palleroita kuin eilen. Keittiöluukun edessä kadulla oli pöytä jonka ääressä syötiin seisten. Hiki valui selkää ja jalkoja pitkin kenkiin, eh. Kaikki tuijottivat kun söin puikoilla, ja poltin suun hädissäni. Mustekalapallerot eivät olleet yhtä hyviä kuin eilisessä paikassa jonne Haruko vei minut. Raakaa kiehuvaa töhnää oikeastaan.. Mutta takoyaki on Osakalainen erikoisuus, että ainakin olen perehtynyt huolellisesti yhteen paikallisherkkuun.

Illemmalla söin turvallisesti tuttua sushia ilmastoidussa huoneessani. Tonnikalaa, rapua, kampasimpukkaa.. nam nam.

Vesimelonia hostellin katolla.

Panoraama katolta. Täällä on jänniä taloja, ja sähköjohdot risteilee kujien päällä ja talojen väleissä ihan tolkutta.

.

3 kommenttia:

  1. Ja minä poltin suuni just nakkikeitolla :DD Aika hyvin säädetty ilmastointi. Ei tule saunaa ikävä? Ainakaan huonosti lämmitettyä :)

    VastaaPoista
  2. Täällä on kuulema saunoja, läheisessä kylpylässä muunmuassa. Mutta niissä ei saa heittää löylyä, koska täällä ei kuivu mikään kunnolla, ja niihin tulisi hometta.. Aika kuivat ja tuliset löylyt.

    VastaaPoista
  3. hi Anni, we miss you here in Kainuun Etu, nice that we have your news, I like the pc in your bed, heheh

    Are you now working in Japan or studying?

    ninetta

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)