30.8.2009

Tokion katuja ja suuria rakennuksia

Iso kaupunki. Hermoilen ja ihmettelen miten nämä kaikki pysyy pystyssä kerta jatkuvasti on maanjäristyksiä.

Minusta on hauskaa katsella menoa. Tokio on huippu. Vaikka olen käynyt mitä ihmeellisimmissä paikoissa, niin kyllä tästä kaupungista tuli yksi suursuosikeista. Varmasti olisi kamala asua, mutta ohikulkijalle aivan erinomaisen kiehtova.

Shibuyan kaupunginosa arki-iltana, bilepaikka

Majoituin Shibuyan lähellä, ja kävimmekin katselemassa myös iltaeloa. Kaikkina viikonpäivinä oli vilkasta, mutta perjantaina oli tungos. Minulle, joka en tunnetusti jaksa vetelehtiä baarissa aamuyöhön, paikallinen tyyli sopi loistavasti. Illalla syötiin herkullisia pikkujuttuja ja juotiin samalla, sitten ehkä toviksi pieneen kuppilaan jossa noin 10 paikkaa baaritiskillä, ja baarimikko jututti asiakkaita kuten kotonaan. Oikein mukavaa. En pitkästynyt, niinkuin suomenbaareissa joissa juodaan, tai itketään ja juodaan, vaikka olisi kuinka tylsää.. eh, noniin.



Mukavasti vilinää

Ruuhka-metro on järkyttävä. Mutta on silti kiinnostavaa katsella ihmisten käyttäytymistä. Kaikki katsovat maahan tai ovat silmät kiinni hiljaa. Jotenki sopii suomalaiseen elämänkatsomukseen.

Täällä on melkoinen influenssa kammo. Onneksi en ymmärrä uutisia, niin en tiedä onko nyt joku uusi muoto kehittynyt taudista, vai miksi kaikki panikoivat. Kun yksi mies aivasteli kahden pysäkin välin metrossa tauotta, niin itseänikin alkoi jo jännittää. Heti laitoin käsidesiä kun pääsin metrosta ulos.. olisi kyllä varmaan pitänyt kurlata vielä sillä myrkyllä, että olisi tehonnut.


Suursankari Gundam on valloittanut satama-alueen

Satama-alueella oli Gundam robotti, ja oikein hupaisaa oli huomata että paikalla oli lähinnä todella onnellisennäköisiä 30 vuotiaita miehiä. Ilmeisesti joku lapsuuden idoli. Noh, olihan se iso robotti.

Portti Asakusa temppelille ja siunattuja nyyttejä

Asakusa temppeli oli remontissa. Pääsin kyllä ihan kivasti paikan tunnelmaan jo portilla. Hieno pytinki. Vaikka itse temppeli oli remotissa pressujen alla, oli ovelle jätetty kirstu, johon sai heittää kolikoita. Muutenkin kovin kätevää tämä uskonnollisuus. Temppelin edustalla oli kojuja joista sai ostaa kauniistipakattuja puupaloja, jotka oli kaikki jo siunattu valmiiksi. Tehokasta. Munkit voi iltavuorossa siunata puupalat valmiiksi, eikä ihmisten tarvitse odotella vuoroaan.

Meiji shrine. Kaatosade yllätti tuossa ihanan rauhallisessa puistossa.

Asakusan kaupunginosa.

Vielä lisää katukuvaa

.

4 kommenttia:

  1. It's nice pictures and nice blog content

    VastaaPoista
  2. Hei Anniliini, sunnuntaiaamun iloksi taas seikkailin kanssasi Japanissa - kiitos ihanista tunnelmista ja kuvista ja jutuista! Toinen toistaan hauskempaa/kiinnostavampaa tuntuu sinulle tapahtuvan. Upeaa että ehdit kunnon kierrokselle ennen koulun aloitusta! Tervehdys meiltä kaikilta Lauttasaaresta :) t. Kaija

    VastaaPoista
  3. Oulu on samaa mieltä Lauttasaaren kanssa! Huippua :)

    -R-

    VastaaPoista
  4. Greeting from INdonesia It's nice blog
    -If you want to earn money from Blog please visit and read my content articel it's free
    ALL ABOUT FORMULA REAL BUSSINES ONLINE
    -SECRET METODE
    FULL SECRET

    SALAM

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti. (ja muista ottaa valikosta kohta "NIMETöN" jos sinulla ei ole omaa blogi-tunnusta)